Pórázok

A kutyák szeretnek sétálni és új dolgokat felfedezni, viszont amikor sétálásra kerül a sor a legfőbb dolog a biztonság.
A biztonsághoz a legfontosabb egy megbízható, erős póráz. Az állatweshop kínálatában mindenki megtalálja a neki legszimpatikusabb és legmegfelelőbb pórázt, legyen szó neylon, bőr, automata vagy éppen kiképző pórázról. Számos színben, méretben, anyagban és stílusban talál nálunk pórázokat.

 

Manapság már számtalan méretben, színben és anyagban kaphatóak pórázok, minden lehetséges szükségletet kielégítve.


A neylon pórázok álalában puha, de igen erős, tartó nejlonbol készülnek. Sportos és könnyen bepiszkolódó kutyákhoz (víz, sár stb...) ideális választás.

fém pórázok esetében a láncos megoldásnál arra kell ügyelni, hogy jó minőségűt és strapabíró pórázt vegyen a gazdi.

A bőr póráz kényelmes és biztos fogást biztosít, kezdőknek 1-1.5 m hosszúságú javasolt. Kiképzésre a legalkalmasabb póráz típus. A bőr nyúlik, így nehezebben szakad, mint egy textil vagy lánc póráz és nagy előnye a tartósság.

Flexi póráz: Kedv szerint szabályozható hosszúságú póráz, lehetővé teszi, hogy nagyobb távolságra is eltávolodjon a kutya anélkül, hogy lekerülne róla a biztonságot adó póráz.

Kiképző póráz haladó gazdáknak jó választás a tanításhoz. Több fokozatban állítható hosszúságú póráz, egy erősebb és egy gyengébb karabinerrel.

Futó automata (jogging) póráz: A sportos gazdi-kutya párosoknak ideális futáshoz. A póráz vége a gazda derekára van csatlakoztatva, így a kezek felszabadulnak, megkönnyítve ezzel a mozgást. 

Ha pórázt vásárol, mindig kutyája igényeit kell először szem előtt tartania és csak utána következhet a stílus és a színvariációk közötti válogatás. Figyelembe kell venni a kutya fajtáját és azt is, hogy hogyan viselkedik séta közben.