Hírek, Blog, Információ

Egészséges a kutyánk?

2021.11.28 12:47
Egészséges a kutyánk?

❓Egészséges a kutyánk?❓

❓Egészséges a kutyánk?❓
????????
Így ellenőrizhetjük magunk is:
▶️Orr: hideg, nedves orr az optimális, de ha picit melegebb vagy szárazabb az sem jelent nagy problémát, de ha nagyon eltér a szokásostól azt érdemes kivizsgátatni.
▶️Fülek: Nem lehet érzékeny ha megvizsgáljuk, illetve nézzünk bele hogy nem-e duzzadt, vagy koszos, illetve nincs-e rossz szaga. Élősködők is előfordulhatnak a fülben, erre is érdemes oda figyelni.
▶️Fog, és íny: A fogaknak nagyrészt fehérnek kell lenniük, az ínynek meg világos rózsaszínnek, nedvesnek. Nem lehet kellemetlen szájszag, az a fogak romlására is utalhat.
▶️Szemek: Tisztának kell lennie. Nem lehet benne ragacsos váladék, túlzott könnyezés. A csípákat nedves vattával töröljük le.
▶️Karmok: Ellenőrizzük, hogy nincs-e törött vagy túl hosszú karom. A karmoknak nem szabad a földre érniük ha áll a kutya. A farkas karmot is ellenőrizzük, vissza fele tud nőni ha nincs vágva.
▶️Mancs: Érdemes átnézni akár naponta nincs-e idegen tárgy, toklász az ujjak között. Ha duzzadt, vagy piros a mancs az ujjak között azt érdemes megmutatni egy orvosnak.
▶️Has: Nem lehet duzzadt, és érintésre, enyhe nyomásra érzékeny. A kölykök hasa dagi lehet ha éppen tele ették magukat, de felnőtt egyednek nem szabad kemény ladba hatásúnak lennie.
▶️Farok: Ha végig simogatjuk akkor nem lehet rajta duzzanat, nem lehet érzékeny. Érdemes felemelni és megnézni a végbél nyílás környékét is, nem-e duzzat, piros, nincsenek-e csomók vagy sebek a környékén.